Donderdag 19 januari t/m zondag 22 januari. Locatie: Theater aan het Spui, Den Haag.

Dit jaarlijkse literatuurfestival heeft voor de 22e editie als onderwerp: ‘Is this the real life?’, over al het neppe dat ons wordt voorgehouden door onder andere de media.

Het festival is de ideale manier om dichters, schrijvers en journalisten te ontmoeten. Ze praten op dit festival over hun eigen werk, ervaringen en ideeën. Niet alleen nationale, maar ook internationale namen zullen aanwezig zijn. Onder de aanwezigen bevinden zich bekende Nederlandse schrijvers zoals Tommy Wieringa en Arnon Grunberg, maar ook internationale schrijvers zoals Michel Faber zullen aanwezig zijn.

De oorspronkelijke bedoeling van dit literatuurfestival was het samenbrengen van  schrijvers uit Indonesië en Nederland, later ook Suriname en de Antillen. Tegenwoordig zijn echter steeds meer nationaliteiten aanwezig op dit festival en is het een van de belangrijkste literaire bijeenkomsten in Nederland geworden.

Highlights van dit festival zijn de debatten over actuele onderwerpen, die als titel bijvoorbeeld ‘IS: The Horror Show’ en ‘This is Not America’ hebben. Ook worden tijdens dit evenement twee prijzen uitgereikt. De Oxfam Novib PEN Awards worden uitgereikt aan schrijvers die vervolgd zijn voor hun werk, maar desondanks toch zijn doorgegaan met schrijven. De Jan Camper-prijzen zijn voor jonge dichters die het afgelopen jaar nieuw werk hebben gepubliceerd.

Reguliere toegangsprijs: €28,50, vóór 26 december: €20,-

Studenten: €14,25

Kaarten zijn hier te koop