TSN Thuiszorg, dat financieel in het slop zit, heeft vandaag een overnamevoorstel van zorgorganisatie Buurtzorg ontvangen waarin staat dat Buurtzorg zo’n 75 procent van de werkzaamheden wil overnemen. Als de betrokken gemeenten het plan van Buurtzorg goedkeuren, kunnen de meeste directe TSN-werknemers hun vaste cliënten behouden. Hoewel 350 gemeenten gebruik maken van TSN thuiszorg, geldt het voorstel alleen voor de gemeenten, die voldoende betalen voor de zorg die zij afnemen.


Staatsecretaris Martin van Rijn noemt de ontwikkeling ‘goed nieuws’. TSN Thuiszorg is de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland en verleent aan zo’n 60.000 mensen thuishulp. Met het dreigende faillissement van de organisatie zijn 12.000 mensen niet meer zeker van hun baan. De overname van TSN zou ervoor kunnen zorgen dat hulpbehoevenden zorg blijven krijgen en dat de meeste zorgverleners hun baan kunnen behouden.

In november 2015 heeft TSN uitstel van betaling aangevraagd wegens grote financiële problemen. Sinds de thuiszorg door gemeentes geregeld wordt en er 40 procent bezuinigd is door Rijksoverheid zijn meerdere thuiszorgorganisaties geconfronteerd met een faillissement.