“We pakke uit!” is het carnavalsthema van 2016. En dat is te zien in de grote zaal van het woonzorgcentrum Thebe, Hagedonk in Boemeldonck (Prinsenbeek).

De carnavalskleuren rood, groen en geel lijken in elk klein detail verwerkt: posters, ballonnen, slingers, vlaggenlijn en zelfs in de outfits van de ouderen. Meestal zijn dit ‘oud-fits’, die zij al jaren in de kast hebben liggen. Maar soms zijn er ook familieleden met de ouderen wezen shoppen voor een spiksplinternieuw carnavalskostuum. De verpleging helpt de mensen in de ochtend met aankleden als dit nodig is.

Zelfs de vrijwilligers en de catering lopen in grandioze, weloverwogen kostuums. “De mensen vinden het, het mooist als je elke dag anders verkleed komt. Vrijdag was ik helemaal in het oranje, gisteren was ik piloot en vandaag ben ik matroos” vertelt vrijwilliger en medeorganisator Wynand Smits. Van vrijdag 5 tot dinsdag 9 februari wappert de grote gele vlag met het logo van B.A.K. Boemeldonck boven de koffietafel.

Gisteren was een heugelijke dag, omdat het woonzorgcentrum adellijk bezoek kreeg. Onze verslaggeefster Robin van Gent mocht de hele middag deelnemen aan de gezellige, knusse seniorencarnavalsmiddag, waar vooral veel werd gezongen, gelachen, gedanst en er af en toe wat gedronken werd.