Vernieuwde App ‘Moet ik naar de Doktor’

De app ‘Moet ik naar de doktor?’ is een nieuw jasje gestoken en eergisteren aangeboden aan minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Drie verzekeraars (Menzis, Zilveren Kruis en VGZ) hebben geïnvesteerd in de vernieuwde huisartsen-app.

De app is bedoeld voor gebruikers die zich niet goed voelen en zelf willen beoordelen óf en zo ja wanneer de huisarts geraadpleegd moet worden. “De inzet van technologie is een andere manier van de zorg organiseren. Het onderscheidend vermogen van deze app is dat deze veilig is bevonden door het NHG”, aldus de minister bericht Stentor.

Wat er anders is aan de app? In de vernieuwde versie van de ‘Moet ik naar de doktor?’- app zijn aanbevelingen opgenomen die gedaan zijn vanuit een onafhankelijk validatieonderzoek. Dit onderzoek is gedaan in opdracht van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Dit genootschap heeft de app onafhankelijk getest en goedgekeurd.

Nieuw aan de app is de GPS functie, die aantoont waar je bent en welke huisartsen posten in de buurt zijn, voor het geval je niet in de buurt bent van je eigen huisarts, aldus Zorgvisie.nl. Ook zegt Zorgvisie.nl dat de app nu het CE keurmerk draagt. Dit betekent dat de app voldoet aan Europese normen.

Geldzaken?

Doordat de vernieuwing van de app gefinancierd is door drie grote verzekeraars, wil initiatiefnemer Van Doorniks het gebruik en bereik van de app vergroten. ‘Tot nu toe hebben we circa 70.000 downloads en dat aantal moet omhoog. Daarom is het ontvangst gisteren van minister Schippers het startschot voor een landelijke campagne. Overigens zien we naast het aantal downloads dat het daadwerkelijke gebruik van de App steeds meer toeneemt. Dus mensen gebruiken het volop. Dat ligt ook voor de hand als je weet dat je zo 350 euro aan eigen risico kwijt kunt zijn door onterecht op de eerste hulp te verschijnen. Deze gratis app kan je die kosten zo besparen’ weet Zorgvisie.