Zondagavond vond in het ziekenhuis van Twente een opmerkelijk voorval plaats. Een mishandelde vrouw liep weg uit het ziekenhuis, meldde RTV Oost. De 50-jarige vrouw werd door haar vriend ernstig mishandeld, waardoor zij in het ziekenhuis terecht kwam. De vrouw claimde ruim twintig keer tegen haar hoofd en ribben te zijn geschopt. Toch achtte zij het zelf niet nodig langer in het ziekenhuis te blijven.

Erwin Iping, communicatiemedewerker van het betreffende ziekenhuis, beantwoordt de vraag hoe dit mogelijk is: “We zijn een ziekenhuis en geen gevangenis, vandaar dat iemand ook tegen het advies van de arts in weg mag lopen. Ze was niet ontslagen. Het ziekenhuis verlaten is haar eigen keus geweest. De deuren zitten immers niet op slot”.

Mocht de vrouw zich bedenken, hoeft ze niet getreurd te zijn. Ze mag zich altijd nog melden bij de spoedeisende hulp, aldus Iping. “Daar wordt dan besloten of het noodzakelijk is om haar weer op te nemen.” Een merkwaardige gebeurtenis, die volgens Iping dus eigenlijk niet uit te sluiten valt.