Stichting Vier het Leven gaat een samenwerking aan met het internationaal filmfestival Scenecs met als doel ouderen uit hun sociaal isolement te halen. Ouderen worden begeleid door een vrijwilliger van Vier het Leven naar een filmvoorstelling naar keuze.

Volgens festivaldirecteur Arya Tariverdi is deze samenwerking een voorbeeld van hoe een filmfestival kan bijdragen aan de kwetsbaren in de samenleving. “Voor ons is dit een manier om onze maatschappelijke rol actief op te pakken. Als filmfestival ondersteunen we debutant filmmakers door hen een professioneel podium te geven, maar daar kunnen we meer mee doen in de samenleving.”

Esther Eggenkamp-Calis, regiocoördinator voor Vier het Leven is content met de samenwerking. “Ouderen vinden het heerlijk om een avondje uit te gaan. Ze voelen zich hierdoor weer onderdeel van de maatschappij en kunnen even hun zorgen vergeten. Dat is heel waardevol.”

Naast een filmuitje voor ouderen, organiseert Scenecs onder de noemer ‘’Scenecs On Tour’’ minimaal één filmvertoning in een zorginstelling. Ook zal na de vertoning de maker van de film aanwezig zijn voor een Q&A met het publiek.