De Drentse gemeente Hoogeveen wordt voor de rechter gedaagd door de vader van het omgekomen meisje Sharleyne. Burgemeester Karel Loohuis noemt de zaak ‘een drama’, maar wacht verder onderzoek af.

De achtjarige Sharleyne overleed in juni 2015 na een val van de flat waar ze met haar moeder woonde. Tv-programma Zembla besteedde woensdagavond aandacht aan de zaak. Volgens Victor Remouchamps, de vader van Sharleyne, is te snel besloten dat er geen bewijs is voor moord. Hij stelt dat zijn dochter werd verwaarloosd door haar moeder en vindt dat het Centrum voor Jeugd en Gezin eerder had moeten ingrijpen.

“Het is een drama dat toen en nu heel veel vragen en reacties oproept in onze gemeenschap”, laat burgemeester Karel Loohuis weten op de website van de gemeente. “Maar hoe graag we ook volledig open willen zijn, we kunnen en mogen nu als gemeente niet inhoudelijk reageren, gelet op privacy en het nog lopende onderzoek.”

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de inspecties van Jeugdzorg, Gezondheidszorg en Veiligheid & Justitie. In maart of april worden de uitkomsten bekend. Tegen die tijd zal de gemeente Hoogeveen uitgebreider reageren. “Zodra het voor ons mogelijk is om in te gaan op de zaak, zullen we dat zeker in alle openheid doen”, aldus burgemeester Loohuis.