Ruim 40.000 mensen hebben de petitie ondertekend om Marc Dullaert aan te laten blijven als Kinderombudsman. De petitie wordt vandaag aangeboden aan de Tweede Kamer.

Eind januari werd bekend dat de Nationale Ombudsman Reiner Van Zutphen Dullaert niet wil aanhouden als Kinderombudsman. Ook het aanbod om waarnemend ombudsman te blijven tot een nieuwe kandidaat was gevonden, werd door Van Zutphen afgewezen. De Nationale ombudsman stelde dat deze beslissing niet aan hem was, maar aan de Tweede Kamer. Deze uitspraak bleek onjuist.

Ondanks dat de beslissing van Van Zutphen definitief is, laten voorstanders van Dullaert het er niet bij zitten. Marieke Lenting, de oprichter van de petitie, vindt dat de Tweede Kamer haar recht om de Kinderombudsman te benoemen moet gebruiken. Daarom biedt zij de petitie nu aan aan de Tweede Kamer.

Dullaert is populair onder professionals die zich inzetten voor kinderrechten. Als de Tweede Kamer haar recht om Dullaert opnieuw aan te stellen niet gebruikt, zijn dit in ieder geval de punten waar zijn opvolger aan zou moeten voldoen.